Hac kuraları ne zaman çekilecek, hac başvuruları başladı mı?

Image

Hac kuraları ne zaman çekilecek, hac başvuruları başladı mı?

Hac kuraları 2022 yılında pandemi nedeniyle çekilmemiş, 2020 yılı kura sonuçları değerlendirilmişti. 2023 Hac başvuruları ve kura çekimi tarihleri, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanacak olan hac kura takviminin ardından netlik kazanıyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş konuya ilişkin olarak "2023 hac organizasyonu ile ilgili ocak ayı içerisinde Cidde’de hac protokolü imzalayarak, kontenjan ve diğer hac iş ve işlemleriyle ilgili hususların bu protokolde netleşeceği konusunda mutabık kaldık." ifadelerini kullandı. İşte, 2023 hac kuraları tarihi hakkında merak edilenler...

HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

2023 Hac kura tarihi, henüz Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanmadı. Fakat Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ocak ayında hac protokolünün imzlanacağını açıkladı.

2023 HAC TAKVİMİ BELLİ OLDU MU?

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik Er-Rabia ile gerçekleştirdiği basın toplantısının ardından 2023 hac kura takvimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erbaş, "Bugün gerçekleştirdiğimiz heyetler arası toplantıda 2022 yılı hac ve umre organizasyonunu değerlendirdik, şevval ayında başlayan umre organizasyonlarıyla ilgili fikir alışverişinde bulunduk. 2023 yılı hac ve umre organizasyonunu için işbirliği noktasında istişarelerde bulunduk. 2023 hac organizasyonu ile ilgili ocak ayı içerisinde Cidde’de hac protokolü imzalayarak, kontenjan ve diğer hac iş ve işlemleriyle ilgili hususların bu protokolde netleşeceği konusunda mutabık kaldık. Bildiğiniz gibi ülkemizden de hacca ve umreye yoğun bir ilgi var. Bugün milyonlarca kardeşimiz kutsal topraklara gidebilmek için büyük bir heyecanla beklemektedir. Vatandaşlarımızın bu arzularını gerçekleştirmek ve ibadetlerini en güzel şekilde eda etmelerini sağlamak için bizler de büyük bir gayretin içerisindeyiz. Sayın Bakanın gösterdiği ilgiden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Hac ve umre hizmetlerinde ortaya koyduğu gayret, samimiyet ve hassasiyet için çok teşekkür ediyorum. Ülkemize gelişinden duyduğumuz memnuniyeti tekrar ifade ederek bu ziyareti hayırlara vesile kılmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

2022 HAC KURA ÇEKİMİ YAPILMADI!

2022 yılı kura çekimi yapılmadı, pandemi nedeniyle 202 yılı kura sonuçları dikkate alındı.

2020'den devredilen hacı adayları tercihlerini 25 Nisan ile 4 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirdi.

2023 HAC ÜCRETLERİ NE KADAR?

Hac ibadeti fiyatları, Suudi Arabistan'ın resmi para birimi olan Riyal cinsinden belirleniyor. Hac fiyatları her yıl kişi başı ortalama 20 bin riyal ile 40 bin riyal arasında değişiklik göstermektedir.

 

Blog Galeri